Grčka pita bez kora (Τυρόπιτα χωρίς φύλλο)

Катарина КнежевићКатарина КнежевићPočetnik
22/07/2019
"Pitajte jednog grka kako se razvijaju kore za piru, a on će vas počastiti rakošnom grčkom pitom bez kora "
Priprema10 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno45 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 451
  • Pregledi tokom meseca35
  • Pregledi tokom sedmice15
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • jaja - 2 komada
  • so - 1 prstohvat
  • ulje - 1 šolja
  • sveže mleko - 1 šolja
  • sir - 250 g, mrvljeni
  • soda bikarbona - 1 kašičica, ravna, pomešana sa malo sirćeta
  • brašno - 2 šolje
  • origano - 1 kašičica, ravna
  • biber - 1 prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi umutite jaja sa prstohvatom soli. Dodajte ugrejano mleko, ulje i 200 g sira, promešajte.

Pomešajte sodu sa malo sirćeta, koliko da nadođe i dodajte u smesu.

Dodajte prosejano brašno, origano i prstohvat bibera, mešajte dok ne dobijete homogenu smesu.

Sipajte smesu za pitu u pleh, obložen papriom za pečenje.

Pospite preostalim sirom i stavite pleh u prethodno ugrejanu rernu na 180 stepeni i pecite dok ne bude gotovo.

Veoma jednostavna i super ukusna grčka pita Τυρόπιτα χωρίς φύλλο!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar