Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Tanak hleb»Grčka pita Tempelopita

Grčka pita Tempelopita

IskraIskra
Pomoćnik kuvara
757148
Grčka pita Tempelopita
Fotografije: Iskra
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
4
"Definitivno ćete sa svim želeti da jedete ovaj pljosnati hleb Tempelopita"

Potrebni sastojci

  • feta - 200 g, sir
  • kiselo mleko - 200 g
  • sir - 150 g, Kefalotiri, Kaseri*
  • jaja - 2 komada
  • istopljeni maslac - 150 g
  • sveže mleko - 125 ml
  • brašno - 140 g
  • prašak za pecivo - 1/2 kašičice
  • crni biber - 1 prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Prosejemo brašno, prašak za pecivo i crni biber. Istopimo maslac, pomešamo ga sa svežim i kiselim mlekom,

Kada se smesa ohladi dodajemo umućena jaja. Dobijenu smesu pažljivo dodajemo u brašno.

Izmešamo dok se ne dobije glatka smesa bez grudvica.

Dodajemo blago izrendani sir * (tvrdi ili polutvrdi) i zatim izmrvljeni sir feta.

Smesu sipamo u podmazanu tepsiju i pečemo u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C na otprilike 40 minuta ili dok se nedobije smeđa boja.

Serviramo pljosnati hleb topao.

Definitivno će vam se dopasti ova Tempelopita.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: