Posne kiflice

VecaVecaPočetnik19071162
19/07/2019
"Ko može odoleti mirisu mekanih kiflica, upravo izvađenih iz rerne?"
Priprema150 min.
Ukupno150 min.
Porcije10
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano122
  • Pregledi tokom meseca23
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • Za testo
  • brašno - 500 g
  • sveži kvasac - 20 g
  • voda - 280 ml
  • so - 2 kašičice
  • šećer - 1 kašika
  • ulje - 2 kašike
  • Za premazivanje
  • posni margarin - 60 g, za mazanje
  • I još
  • posni margarin - 60 g, za mazanje
  • ulje - 1 kašika
  • posni margarin - 2 kašike, za mazanje
* merne jedinice

Način pripreme

U činiju izmrviti kvasac, dodati 5 kašika mlake vode, izmešati i ostaviti da odstoji 10 minuta. U dublju posudu usuti brašno, dodati šećer, izmešati, dodati so i izmešati.

Sipati nadošli kvasac, ostatak mlake vode, ulje i zamesiti testo. Prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da odstoji 45 minuta.

Nadošlo testo premesiti na pobrašnjenoj radnoj površini i podeliti na tri dela (formirajući tri jufkice). Ostaviti ih da odstoje 10 minuta. Svaku jufkicu rastanjiti oklagijom u krug, pa ih premazati margarinom za mazanje. Seći na po 12 trouglova (dobijajući tako 36 kiflica).

Urolati i poređati u pleh obložen pek-papirom. Prekriti providnom prianjajućom folijom i ostaviti da odstoje 45 minuta. Ukloniti foliju i na svaku kiflicu staviti po komadić margarina. Peći na 180 stepeni 20 minuta.

Gotove kiflice izvaditi iz rerne, premazati ih mešavinom ulja i margarina za mazanje(1 kašika ulja i 1 kašika margarina za mazanje). Ostaviti ih da se prohlade, servirati i poslužiti.

Savet: Ukoliko vam kiflice preostanu, stavite ih u najlon kesu, lepo zavežire i odložite u zamrzivač. Pojave se uznenadni gosti, vi samo izvadite kiflice iz zamrzivača, poređate ih na pleh obložen pek-papirom, pa ih prvo premažete vodom, a potom mešavinom 1 kašike ulja i 1 kašike margarina za mazanje i zagrejete ih na 200 stepeni 5 minuta. Biće mekane i ukusne. Prijatno!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar