Tompusi sa vinom

MarianeMariane
Džedaj
14947
Tompusi sa vinom2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
35
"Tajna ukusnih tompusa nije nikakva tajna - jednostavno dodajte malo vina"

Potrebni sastojci

  • mast - 1 šolja
  • belo vino - 1 šolja
  • brašno - oko 500 g
  • šećer u prahu - za valjanje
  • za nadev
  • džem - od plavih šljiva
* merne jedinice

Način pripreme

Izvadite mast iz frižidera, da omekša, nakon toga je umutite sa belim vinom. Dodajte šećer i promešajte dobro. Postepno dodajte unapred prosejano brašno dok ne dobijete meko testo, koje se ne lepi po rukama.

Razvijte testo na prethodno nabrašnjenoj radnoj površini. Podelite ga na paravougaonike. U jedan kraj pravougaonika stavite malo slatka i uvijte tompuse.

Napunjeni tompusi se poređaju u posudu za pečenje postavljenu papirom i peku se u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni, dok blago na porumene.

Gotovi tompusi se vade iz rerne i dok su još topli uvaljaju se u šećer u prahu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: