Način pripreme
Svinjsko meso očistite od žilica, treba da dobijete čisto parče mesa. Osušite ubrusom.
Ako je još uvek zamrznuto, ali da može da se seče, dobro je da napravite komade jednake debljine, oko 4 mm. Isecire na kriške i stavite na foluju na veliku drvenu dasku. Začinite sa obe strane solju i biberom. Pokrijte folijom i čekićem izlupajte pažljivo da ne probijete meso, nego samo da ga istanjite oko 2 mm. Tako pripremljeno stavite u frižider na oko 30 minuta.
U međuvremenu u dubokom tanjiru umutite jaja sa svežim mlekom. U dva posebna tanjira pripremite brašno i prezle. Specijano prezla može i da se poveća.
Svaku šniclu prvo potopite u brašno, nakon toga jaja i na kraju prezle. Poređajte sa strane.
Ugrejte masnoću, dovoljno ulja za prženje sa parčetom maslaca.
Šnicle ponovo potopite u jaje, nakon toga prezle, lepo uvaljajte, pritisnite prezle da se bolje zalepe i stavite u ugrejanu masnoću. Pržite dok ne dobije zlatnu boju.
Izvadite na ubrus da se ocedi višak masnoće.
Masnoću iz tiganja bacite i izbrišite ga ubrusom. Stavite parče maslaca da se rastopi i dodajte bršno.
Energično mešajte dok ne promeni boju, oko 2-3 minuta. Dodajte senf, koristim pretežno dižonski sa krupnijim zrnima, po izboru je, so i biber po ukusu, promešajjte i dodajte bujon od povrća uz neprestano mešanje. Ostavite da se krčka oko 2-3 minuta.
Sos je gotov, skinite ga sa vatre.
Servirajte šnicle, a sa strane sipajte sos od senfa.