Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Teletina»Faširane šnicle»Šnicle sa sosom od pečuraka

Šnicle sa sosom od pečuraka

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Glavni urednik
499144
Šnicle sa sosom od pečuraka1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
85 min.
Porcije
4
"Ako ih probate jednom, posle nećete prestati da mislite o njima dok i ne pripremite opet i opet"

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 600 g, teleće
  • prezle - 3 supene kašike
  • mladi luk - 1 struk
  • belo vino - 1 šolja
  • bujon - 1 kockica, teleći
  • pečurke - 250 g
  • maslac - 30 g
  • brašno - 2 supene kašike
  • maslac - 30 g
  • ulje - za prženje
  • biber
  • jaja - 2 komada
  • peršun - ½ veze
  • luk - 1 glavica
  • sok od limuna - 1 - 2 supene kašike
  • za pohovanje
  • jaja - 2 komada
  • prezle
  • brašno
* merne jedinice

Način pripreme

Iseite peršun i luk sitno. Pomešajte mleveno meso sa jajetom, biberom, solju, mladim lukom i peršunom.

Promešajte dobro smesu i napravite veće ćuftice, spljeskajte ih da budu pljosnate.

Nakon toga uvaljajte u brašno, jaja i prezle. Pržite u ugrejanom ulju. Isecite luk i pečurke, nakon toga dinstajte u ugrejanom maslacu sa uljem.

Nakon 10-ak minuta dodajte brašno, promešajte i skinite sa vatre. Sipajte belo vino, promešajte i vratite na vatru.

Sipajte oko 400 ml vode, dodajte bujon i ostavite da provri. Kuvajte sos dok se ne zgusne. Na kraju dodajte sok od limuna i servirajte šnicle sa ovim sosom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: