Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pečena Riba»Pastrmka sa sosom od senfa i limuna

Pastrmka sa sosom od senfa i limuna

Kristian AleksandrovKristian Aleksandrov
Guru
369612k153
Pastrmka sa sosom od senfa i limuna
Fotografije: Kristian Aleksandrov
1 / 3
24/08/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
2
"Patrmka sa apetitnim sosom - prosto raskoš"

Potrebni sastojci

  • pastrmka - 2 komada, cela
  • limun - 1 komad
  • muskatni oraščić - 2 prstohvata
  • biber - 2 prstohvata, mleven
  • so - 1 prstohvat
  • celer - 1 kašičica, suv
  • beli luk - 1 prstohvat, u prahu
  • žalfija - 2 prstohvata, suva
  • maslinovo ulje - 2 supene kašike
  • za sos
  • sok od limuna - 3 supene kašike
  • majonez - 2 supene kašike
  • senf - 2 supene kašike
  • so - 1 prstohvat
  • biber - 2 prstohvata, mleven
  • kora od limuna - 1 kašičica, rendana
  • maslinovo ulje - 1 kašičica
  • celer - za posipanje
  • krompir - kuvan, za prilog
* merne jedinice

Način pripreme

Ribu operemo i posolimo, pobiberimo, pospemo muskatnim oraščićem, žalfijom, belim lukom i celerom. Lepo natrljamo.

Isečemo limun na krugove i stavljamo po 2 u svaku ribu.

Stavljamo pastrmke u teflonski pleh, namazan sa malo maslinovog ulja. Odozgo takođe posipamo sa malo maslinovog ulja.

Pokrivamo aluminijumskom folijom i stavljamo u ugrejanu rernu na 200 stepeni da se peče.

Pečemo ribu 35 minuta.

Za sos: pomešamo sve sastojke i stavljamo u frižider dok se riba peče.

Stavljamo jednu pečenu pastrmku u odgovarajući tanjir, pored nje poređamo kuvani krompir, prelivamo sa 1-2 supene kašike od sosa, posipamo isečenim listovima celera i serviramo.

Pastrmka sa sosom od senfa i limuna je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: