Haringa sa sosom od senfa

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj77153
18/03/2019
"Specijalno za ljubitelje sjajnih ribljih delikatesa "
Priprema25 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno50 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano69
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • haringa - 6 komada, file
  • praziluk - 3 struka
  • maslac - 2 kašike
  • so - 2 prstohvata
  • senf - 3 kašike
  • sirće - 50 ml
  • ulje - 100 ml
  • šećer - 40 g
  • biber - 1/2 kašičice
  • mirođija - 1 vezica
  • prezle - 2 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Praziluk se seče na krugove i zaprži se u jednoj kašiki maslaca. Sa ostatkom maslaca se maže posuda za pečenje i na dno se stavljaju krugovi praziluka.

Fileti ribe se stavljaju na dasku za sečenje kožom na dole. Posipaju se solju i biberom, a nakon toga i mirođijom isečenom na sitno.

Fileti se uvijaju u rolnice i stavljaju se preko praziluka. Rerna se zagreva do 270 stepeni.

Priprema se sos, tako što se promešaju senf, sirće, ulje i šećer. Ovim sosom se preliva riba i posipa se prezlama. Peče se 25 minuta.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar