Šnicle i rebra u sosu u rerni

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj67413
04/08/2019
"Rebra i meso su jasni - zapišite kako se pravi sos, u njemu je tajna "
Priprema20 min.
Kuvanje90 min.
Ukupno110 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 965
  • Pregledi tokom meseca1965
  • Pregledi tokom sedmice579
  • Komentarisano1 times
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • svinjske šnicle - 3 komada (oko 400 g) bez kosti
  • svinjska rebra - 3 komada (oko 800 g)
  • so
  • biber
  • Za sos
  • kečap - 1 šolja
  • čili sos - 1/2 šolje
  • šećer - 30 g, braon
  • med - 2 kašike
  • senf - 3 kašike, dižonski
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • beli luk - 1 kašičica, u prahu
  • biber - 1/2 kašičice
* merne jedinice

Način pripreme

Operite i osušite svinjsko meso. Začinite ga dobro solju i biberom.

U posudi pomešajte sve sastojke za sos i dobro promešajte mutilicom, da se dobije homogena smesa.

Poređajte meso u vatrotalnu posudu (spram veličine mesa).

Sipajte marinadu za svinjetinu preko mesa i dobro ga uvaljajte u sos. Pokrijte folijom.

Zapecite u zagrejanoj rerni na 250 stepeni oko 30 minuta. Nakon toga smanjite na 200 stepeni i pecite oko 60 minuta.

Poslednjih 15-20 minuta pečenja šnicli i rebarca sklonite foliju i zapecite meso bez nje.

Servirajte meso sa sosom i krompir pireom.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari (1)

Pošalji
Veca
Veca
08.08.2019 00:05
Savršeno
0
0