Američka salata od jaja

Mariola PantelicMariola PantelicPočetnik
06/08/2019
"Recept je super lak, a ukus je prosto zapanjujući - eto vam dva razloga da ga probate već danas "
Priprema10 min.
Kuvanje10 min.
Ukupno20 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano133
  • Pregledi tokom meseca6
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • jaja - 6 komada
  • limun - 1 komad
  • vorčester sos - po ukusu
  • senf - 1 kašika
  • majonez - 4 kašike, domaći
  • celer - nekoliko strukova
  • peršun - 1/4 vezica, svež
  • mladi luk - 5 - 6 pera
  • smeđi šećer - 1 kašičica
  • biber - 1 kašičica
  • so - 1/2 kašičice ili po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Jaja treba da budu na sobnoj temperaturi bar pola sata pre kuvanja. Poređaju se na dno male šerpe i prelivaju se vodom tek toliko da ih prekrije. Nakon što voda provri ringla se isključuje, šerpa se poklapa poklopcem i ostavlja se deset minuta. Nakon toga vruća voda se prosipa i posuda se puni hladnom.

Skuvana jaja se oljušte i iseku se na krupne parčiće.

Peršun, celer i mladi luk se iseku na sitno.

U srednjoj posudi se mute zajedno majonez, senf, sok od limuna, Vorčester sos po ukusu, so, biber i braon šećer.

Dodaju se isečena jaja, sitno iseckan celer, luk i peršun. Promeša se dobro i salata od jaja se ohladi pre serviranja.

Ova američka salata od jaja se često servira i kao sendvič na integralnom hlebu sa malo zelene salate.

Ako ste ljubitelji pikantnije hrane, možete da pospete dodatno sa biberom i krupno mlevenim čilijem.

Prijatno!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar