Lagana salata od jaja

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
1k
1k
Lagana salata od jaja
Fotografije: Maria Doeva
1 / 2
10/08/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema25 min.
Skuvaj20 min.
Ukupno45 min.
Porcije4
"Naša omiljena salata od jaja - svežija i lakša od onih koje smo do sada probali"

Potrebni sastojci

  • jaja - 8 komada
  • ceđeno kiselo mleko - 220 g
  • majonez - 3 kašike
  • dižonski senf - 1 kašika
  • mirođija - 1 kašičica, sušena
  • beli luk u prahu - 1/4 kašičice ili 1 - 2 čena
  • so - 1/2 kašičice
  • biber - 1/4 kašičice
  • celer - 1/4 šolje
  • mladi luk - 1/4 šolje
* merne jedinice

Način pripreme

Stavljamo na ringlu šerpu sa vodom i dodajemo jaja da se skuvaju. Jaja treba da su tvrdo skuvana.

Nakon što su gotova, sklanjamo sa ringle i ohladimo dobro pod hladnom tekućom vodom.

Ohlađena jaja oljuštimo i isečemo na kocke, nakon toga ih posipamo prstohvatom soli i biberom.

U srednje velikoj posudi pomešamo ceđeno kiselo mleko, majonez, senf, beli luk i sušenu mirođiju.

Uzimamo luk i zajedno ga sa celerom sečemo na sitno.

Gotov isečen luk i celer dodajemo u ostale sastojke i dobro mešamo.

U dobijenu smesu dodajemo isečena jaja, nakon čega ponovo mešamo dok se jaja ne prekriju dobro smesom.

Ako ima potrebe dodajemo još soli i bibera.

Gotovu salatu od jaja možemo da koristimo za sendviče ili isto tako i kao garnirung.

Preostali deo salate treba da čuvamo u frižideru, poželjno je da je porkivena folijom ili poklopcem, tako ona može da odstoji do 3 dana.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: