Lagana salata od jaja

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj79603
10/08/2019
"Naša omiljena salata od jaja - svežija i lakša od onih koje smo do sada probali "
Priprema25 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno45 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano383
  • Pregledi tokom meseca15
  • Pregledi tokom sedmice4
  • Komentarisano1 times
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • jaja - 8 komada
  • ceđeno kiselo mleko - 220 g
  • majonez - 3 kašike
  • dižonski senf - 1 kašika
  • mirođija - 1 kašičica, sušena
  • beli luk u prahu - 1/4 kašičice ili 1 - 2 čena
  • so - 1/2 kašičice
  • biber - 1/4 kašičice
  • celer - 1/4 šolje
  • mladi luk - 1/4 šolje
* merne jedinice

Način pripreme

Stavljamo na ringlu šerpu sa vodom i dodajemo jaja da se skuvaju. Jaja treba da su tvrdo skuvana.

Nakon što su gotova, sklanjamo sa ringle i ohladimo dobro pod hladnom tekućom vodom.

Ohlađena jaja oljuštimo i isečemo na kocke, nakon toga ih posipamo prstohvatom soli i biberom.

U srednje velikoj posudi pomešamo ceđeno kiselo mleko, majonez, senf, beli luk i sušenu mirođiju.

Uzimamo luk i zajedno ga sa celerom sečemo na sitno.

Gotov isečen luk i celer dodajemo u ostale sastojke i dobro mešamo.

U dobijenu smesu dodajemo isečena jaja, nakon čega ponovo mešamo dok se jaja ne prekriju dobro smesom.

Ako ima potrebe dodajemo još soli i bibera.

Gotovu salatu od jaja možemo da koristimo za sendviče ili isto tako i kao garnirung.

Preostali deo salate treba da čuvamo u frižideru, poželjno je da je porkivena folijom ili poklopcem, tako ona može da odstoji do 3 dana.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari (1)

Pošalji
Veca
Veca
13.08.2019 16:59
Divna,lagana,ukusna
0
0