Način pripreme
Oljuštimo i isečemo tikvice na trake debljine 1 sa 1 cm i dužine po želji. Posolimo ih sa malo himalajske soli.
Pripremamo za pohovanje: u jednu posudu integralno brašno, pola kašičice himalajske soli, u drugu posudu - jaja, i odvojena posuda za kukuruzno brašno i kukuruzni griz.
Uvaljamo tikvice prvo u integralno brašno, posle u jaja (blago ih istresemo, da bude dovoljno za sve lente) i na kraju ih natrljamo u posudi sa kukuruznom suvom smesom.
Poređamo ih posudu za pečenje, postavljenu papirom, i posipamo sa malo šarlana i sitn isečenom mirođijom.
Pečemo na 250 stepeni 30-40 minuta dok se ne dobije hrskava korica i zlatasta boja.
Pažljivo ih odlepimo od papira i serviramo pohovane tikvice u rerni po želji sa svežom mlečnom salatom ili veganskim namazom od tikvica!
Pohovane tikvice sa mirođijom u rerni sa neobičnim pohom sa integralim i kukuruznim brašnom!
Čudesnog ukusa!