Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Tikvice iz rerne»Pohovane tikvice u rerni sa mirođijom

Pohovane tikvice u rerni sa mirođijom

Iliana ParvanovaIliana Parvanova
Guru
4811405k
Pohovane tikvice u rerni sa mirođijom
Fotografije: Iliana Parvanova
1 / 13
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
3
"Pohovane tikvice napravljena na jedan ukusan i mnogo zdraviji način bez prženja"

Potrebni sastojci

  • za pohovanje
  • jaja - 2 - 3 komada
  • integralno brašno - oko 2/3 šolje
  • kukuruzno brašno - 1/2 šolje
  • kukuruzni griz - 1/3 šolje
  • himalajska so - 1/2 kašičice, ravne
  • tikvice - 2 komada, srednje velike
  • himalajska so - 1/2 kašičice, ravne
  • šarlan - za mazanje i posipanje
  • mirođija - 1 šaka, isečena, za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštimo i isečemo tikvice na trake debljine 1 sa 1 cm i dužine po želji. Posolimo ih sa malo himalajske soli.

Pripremamo za pohovanje: u jednu posudu integralno brašno, pola kašičice himalajske soli, u drugu posudu - jaja, i odvojena posuda za kukuruzno brašno i kukuruzni griz.

Uvaljamo tikvice prvo u integralno brašno, posle u jaja (blago ih istresemo, da bude dovoljno za sve lente) i na kraju ih natrljamo u posudi sa kukuruznom suvom smesom.

Poređamo ih posudu za pečenje, postavljenu papirom, i posipamo sa malo šarlana i sitn isečenom mirođijom.

Pečemo na 250 stepeni 30-40 minuta dok se ne dobije hrskava korica i zlatasta boja.

Pažljivo ih odlepimo od papira i serviramo pohovane tikvice u rerni po želji sa svežom mlečnom salatom ili veganskim namazom od tikvica!

Pohovane tikvice sa mirođijom u rerni sa neobičnim pohom sa integralim i kukuruznim brašnom!

Čudesnog ukusa!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: