bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Pohovane tikvice sa origanom

Pohovane tikvice sa origanom

Korisnik#308162Korisnik#308162
Kuvar
133108294791
Pohovane tikvice sa origanom
Fotografije: Korisnik#308162
1 / 3
23/11/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
4
"Origano daje posebnu draž pohovanim tikvicama"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 300 g
  • jaje - 2 kom
  • brašno - 80 g
  • prezle - 80 g
  • univerzalni začin - 1 k.k.
  • origano - 1/2 k.k.
  • so - 1/2 k.k.
  • ulje za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

Tikvice se uzdužno naseku na pločice debljine 4-5 mm, malo posole i ostave desetak minuta da puste sok. Ako žurite ovaj korak može i da se preskoči, podjednako će biti ukusne.

Posipaju se sa kašičicom origana i dobro izmešaju u dubljoj posudi, da bi se origano ravnomerno rasporedio.

Jaja se umute sa suvim začinom.

Svaki komad tikvice se uvalja u brašno, potom u jaja, pa u prezle.

Prže se u zagrejanom ulju sa obe strane.

Pržene stavljati na ubrus kako bi se upio višak masnoće.

Pohovane tikvice sa origanom služiti kao prilog pohovanom mesu ili samostalno uz neki sos.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: