Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Tikvice u Rerni»Pečene tikvice sa mirođijom i topljenim sirom

Pečene tikvice sa mirođijom i topljenim sirom

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2384k254
Pečene tikvice sa mirođijom i topljenim sirom
Fotografije: Vanya Georgieva
1 / 3
02/03/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Ne pržene, već pečene i ne sa kiselim mlekom, već sa topljenim sirom - kako da ne počistiš sam ceo tanjir?"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 3 komada
  • topljeni sir - 150 g
  • mirođija - 1 kašičica, suva
  • brašno - 1 šolja
  • ulje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite tikvice na kolutove. Posolite ih i ostavite da se ocede bar oko 20 minuta.

Kada im izađe suvišna voda svako parče potopite u brašno i izlupajte viljuškom.

Stavite papir za pečenje u posudu za pečenje ili pleh, namažite uljem i poređajte parčiće. Pecite u zagrejanoj rerni dok se ne zarumeni.

Dok su još vruće pospite sa narendanim topljenim sirom, da vam bude lakše stavite ga na kratko u zamrzivač.

Začinite suvom mirođijom ili začinima po vašem izboru.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: