Način pripreme
Šargarepu nasecite na sitno ili na kolutove. Beli luk očistite i nasecite na listiće. Odsecite drške papričicama. Naseckajte mirođiju.
U šerpi pripremite marinadu od sirćeta, šećera i ulja i promešajte dok se ne istope šećer i so.
Na kratko ispecite papričice (samo da im zapečete kožicu) i spuštajte ih u šerpu sa marinadom. Na ovaj način ispuckajte sve papričice.
Nakon toga izvadite papričice iz šerpe i ređajte ih u tegle, a povremeno ubacujte i šargarepu, beli luk i mirođiju.
Kada sve poređate, stavite marinadu na vatru i kada proključa sipajte je u tegle, odmah stavite poklopce i okrenite tegle poklopcem na dole.
One tegle koje nisu dobro zatvorene stavite u frižider i njih upotrebite prve, a druge slobodno ostavite u ostavi za zimu.
Preko leta, možete pripremiti papričice na isti način, ako želite da ih odmah konzumirate, samo smanjite količinu i nema potrebe da kuvate marinadu.