Način pripreme
Skuvajte jaja. Kada su jaja gotova, stavite ih pod hladnu tekuću vodu da se ohlade. Jaja oljuštite i naseckajte na male kockice.
Izvadite surimi štapiće iz zamrzivača da se malo otpuste. Kada su razmrznute, rolnice nasecite na kockice.
Nakon toga uzmite malo krastavčića i njih takođe nasecite na kockice.
Gotova iseckana jaja, surimi štapiće i kisele krastavčiće promešajte u velikoj posudi. Nakon toga dodajte i kukuruz. Ako je kukuruz zamrznut, prethodno ga odmrznite. Ako je kukuruz iz konzerve, ocedite vodu.
Kada ste sve promešali, dodajte majonez i ponovo dobro promešajte. Sitno naseckajte mirođiju i dodajte je u salatu.
Ako koristite domaći majonez i on je malo jači i teži, možete smanjiti količinu i umesto 2-3 kašike u salatu stavite istu količinu kiselog mleka.
Recept za majonez:
400 ml ulja
2 jaja
1-2 prstohvata soli
sveže isceđeni sok od limuna - nekoliko kapi
Sve namirnice moraju da budu na sobnoj temperaturi!
Salatu je potrebno konzumirati u okviru 24 časa nakon pripreme zbog surimi štapića.