Moja uspešna torta od piškota

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj67533
11/08/2019
"Ako na pitanje da li želite još torte odgovor bude mhm punih usta, znate sigurno da je i vaša torta od piškota bila uspešna "
Priprema30 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno60 min.
Porcije12
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano228
  • Pregledi tokom meseca228
  • Pregledi tokom sedmice7
  • Komentarisano1 times
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • piškote - 48 komada
  • sveže mleko - 1 litar
  • puding - 2 komada
  • brašno - 1 kašika
  • jaja - 2 komada
  • šećer - 9 kašika
  • vanila - 2 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo se pravi krem, tako što se 800 ml mleka zagreva dok ne provri.

Od 200 ml svežeg mleka, pudinga, brašna, jaja i šećera se pravi glatka homogena smesa, koja se dodaje u tankom mlazu u kipuće mleko.

Meša se energično žicom dok se ne dobije gust krem. Dodaje se i vanila.

U kalup za tortu sa pokretnim prstenom se ređaju piškote, odsečene do vrha prstena i potopljene na trenutak u zaslađeno mleko.

Na dno u sredinu se stavlja mali deo krema i rasporedi se u tankom sloju.

Odozgo se poređaju piškote, pri čemu se seku tamo gde je potrebno.

Maže se opet kremom i ređaju se mali parčići od isečenih piškota i tako dalje dok ne procenite da će nestati krem.

Tako poređana torta od piškota se stavlja u frižider, na nekoliko sati i nakon toga se ukrašava po želji.

Ja sam posipala narendanim piškotama, samlevenim bademima i ukrasila sam isečenom bananom.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari (1)

Pošalji
Veca
Veca
11.08.2019 16:09
I više nego uspešna
0
0