Torta od piškota za goste

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k78816k967
Torta od piškota za goste
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 6
16/12/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
8
"Torta od piškota za goste - slatka poslastica koja će impresionirati sve za stolom."

Potrebni sastojci

  • piškote - oko 200 g
  • tečni karamel - preliv
  • trešnje - ili drugo sezonsko voće (za dekoraciju)
  • liker - i mleko za potapanje piškota
  • poslastičarski krem
  • sveže mleko - 1 l
  • skrob - 50 g prirodni, kukuruzni
  • jaja - 4 komada
  • vanilin šećer - 8 ili 10 g
  • šećer - od 150 do 200 g (po ukusu)
* merne jedinice

Način pripreme

Torta od piškota za goste - slatka poslastica koja će impresionirati sve za stolom.

Prvo pripremamo krem za tortu od piškota.

Da biste to uradili, zagrejte 900 ml mleka u loncu na srednjoj vatri. Sipajte šećer i mešajte dok se ne istopi.

U posebnoj posudi umutite jaja sa skrobom, vanilin šećerom i preostalih 100 ml mleka.

Sipajte u tankom mlazu u vrelo, ali ne kipuće mleko na šporetu. Mešajte žicom na laganoj/umerenoj vatri dok se krem ne zgusne. Imajte na umu da skrobni kremovi ostaju malo ređi od onih napravljenih od brašna. Onda kada odstoje, zgusnu se, tako da ne brinite.

Skinite sa ringle i povremeno mešajte krem za tortu dok u isto vreme pripremate ostale sastojke.

Uzmite pravougaoni kalup za torte ili terin i stavite sloj piškota potopljenih na kratko u mleko pomešano sa aromatizovanim likerom po želji (u poslednje vreme koristim veoma ružičasti Tetratea sa hibiskusom - divan je za deserte). Sipati krem i malo tečnog karamela i ređajte piškote, krem i karamel dok se glavni proizvodi ne završe.

Ostavite tortu da se ohladi, a zatim stavite u frižider na nekoliko sati.

Poslužite uz sezonsko sveže voće.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: