Način pripreme
Prvo se pravi krem, tako što se 800 ml mleka zagreva dok ne provri.
Od 200 ml svežeg mleka, pudinga, brašna, jaja i šećera se pravi glatka homogena smesa, koja se dodaje u tankom mlazu u kipuće mleko.
Meša se energično žicom dok se ne dobije gust krem. Dodaje se i vanila.
U kalup za tortu sa pokretnim prstenom se ređaju piškote, odsečene do vrha prstena i potopljene na trenutak u zaslađeno mleko.
Na dno u sredinu se stavlja mali deo krema i rasporedi se u tankom sloju.
Odozgo se poređaju piškote, pri čemu se seku tamo gde je potrebno.
Maže se opet kremom i ređaju se mali parčići od isečenih piškota i tako dalje dok ne procenite da će nestati krem.
Tako poređana torta od piškota se stavlja u frižider, na nekoliko sati i nakon toga se ukrašava po želji.
Ja sam posipala narendanim piškotama, samlevenim bademima i ukrasila sam isečenom bananom.
Komentari