Način pripreme
Koristite za ovaj recept vaš omiljeni sir.
Ako je kremasti francuski sir, koji je uvijen u tvrdu koricu kao što je kamamber ili koziji rolat, pečenje na tiganju je lak posao.
Ugrevamo na jakoj vatri, a sir obavezno treba da bude na sobnoj temperaturi, zato što ako je tek izvađen iz frižidera spolja će izgoreti, a unutra će ostati hladan i neće se razlivati, što je poželjno.
Pecite sa obe strane na namazanom tiganju, pazite da se ne razlije i izvadite brzo spatulom, ako vidite znakove da će da se desi to.
Uz ovakve sireve dobro ide slatko od borovnica, malina, kajsija, takođe i od smokava.
Rasporedite kašikom slatko preko sira i pospite pistaćima, prethodno zapečenim i oljuštenim.
Kod običnog sira - ovčijeg, kravljag ili fete, koristite prezle da biste posuli tiganj i tako ćete biti sigurni da se neće zalepiti. Jedno je važno - jaka vatra i kratko pečenje sa svih strana.
Stavite slatko i orašaste plodove, kao kod prvog tipa kremastog sira, ali ovde možete koristiti razno voće, čak i med, a pistaće možete zameniti orasima.
Servirajte sa čašom lepog vina!