Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Rebarca»Svinjska rebra u rerni sa barbikju sosom

Svinjska rebra u rerni sa barbikju sosom

Svinjska rebra u rerni sa barbikju sosom
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
1 min.
Kuvanje
500 min.
Ukupno
501 min.
Porcije
3
"Sočna rebarca i sos - evo to je plan za danas, a da li vi imate planove"

Potrebni sastojci

  • svinjska rebra - 500 g
  • barbikju sos - 5 - 6 kašika
  • pivo - 1 šolja
* merne jedinice

Način pripreme

Operite i osušite rebra. Ostavite ih cele.

Stavite ih u posudu sa poklopcem. Namažite ih obilno barbikju sosom. Zatvorite poklopac i ostavite u fižideru tokom jedne noći.

Ujutru izvadite rebra iz frižidera i stavite ih u posudu za pečenje mesnatim delom na dole. Sipajte pivo.

Odsecite parče aluminijumske folije veličine malo veće od veličine posude.

Stavite i pritisnite sa svih strana aluminijumsku foliju,

Uključite rernu na 200 stepeni i sačekajte da se zagreje. Smanjita na 160 stepeni i pecite 3-4 sata.

Sklonite foliju, okrenite rebra i pomoću silikonske četke ih namažite barbikju sosom.

Vratite u rerni.

Povećajte na 200 stepeni i pecite dok svinjska rebra sa barbikju sosom ne dobiju prijatnu preplanulost.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: