Adana kebap (Original)

19/08/2019
"Specijalitet iz turske kuhinje, koji lako možete pripremiti i sami kod kuće - evo vam pravi recept za njega "
Priprema30 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno45 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano2 282
  • Pregledi tokom meseca21
  • Pregledi tokom sedmice9
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • teleće mleveno meso - 1.500 g, srednje masno
  • crvena paprika šilja - 2 komada
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 3 čena
  • so - 1 supena kašika
  • koncentrat paradajza - 1 supena kašika
  • mioduh - 1 kašičica
  • ljuta aleva paprika - 1 kašičica
  • biber - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

U blender stavljamo luk, beli luk i papriku i sameljemo, ali ne na kašu - da se vide malo komadi.

U veliku posudu stavljamo mleveno meso, odozgo dodajemo smesu, samlevenu u blenderu, dodajemo sve začine, so i paradajz pire i lepo promešamo.

Stavljamo smesu za adana kebap u frižider na dva-tri sata da se ukusi pomešaju.

Nakon što izvadimo mleveno meso iz frižidera pravimo loptice i nanižemo ih na ražnjiće, pritiskamo da ostavimo tragove prstiju (to je tipično za adana kebap i da su ražnjići ravni, da lakše ostane oblik prsta).

Pečemo ih na rebrastom roštilju i serviramo sa prilogom po želji.

Ja sam dobila oko 16-17 komada, zavisi od veličine kako ćete ih napraviti.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar