Adana kebap (Original)

N.AkifovaN.Akifova
Inovator
12744879
Adana kebap (Original)
Fotografije: N.Akifova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
8
"Specijalitet iz turske kuhinje, koji lako možete pripremiti i sami kod kuće - evo vam pravi recept za njega"

Potrebni sastojci

  • teleće mleveno meso - 1.500 g, srednje masno
  • crvena paprika šilja - 2 komada
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 3 čena
  • so - 1 supena kašika
  • koncentrat paradajza - 1 supena kašika
  • mioduh - 1 kašičica
  • ljuta aleva paprika - 1 kašičica
  • biber - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

U blender stavljamo luk, beli luk i papriku i sameljemo, ali ne na kašu - da se vide malo komadi.

U veliku posudu stavljamo mleveno meso, odozgo dodajemo smesu, samlevenu u blenderu, dodajemo sve začine, so i paradajz pire i lepo promešamo.

Stavljamo smesu za adana kebap u frižider na dva-tri sata da se ukusi pomešaju.

Nakon što izvadimo mleveno meso iz frižidera pravimo loptice i nanižemo ih na ražnjiće, pritiskamo da ostavimo tragove prstiju (to je tipično za adana kebap i da su ražnjići ravni, da lakše ostane oblik prsta).

Pečemo ih na rebrastom roštilju i serviramo sa prilogom po želji.

Ja sam dobila oko 16-17 komada, zavisi od veličine kako ćete ih napraviti.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: