Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Mleveno meso»Ćevap»Adana kebap sa telećim i jagnjećim mlevenim mesom

Adana kebap sa telećim i jagnjećim mlevenim mesom

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Šef kuhinje
5872012k
Adana kebap sa telećim i jagnjećim mlevenim mesom
Fotografije: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
2
"Ako volite mesne delikatese, uživajte u adana kebapu od mlevenog mesa"

Potrebni sastojci

  • jagnjeće mleveno meso - 200 g
  • teleće mleveno meso - 300 g
  • crvene paprike - 1 pečena
  • kumin - 1 veliki prstohvat
  • aleva paprika - 1 prstohvat
  • biber - 1 prstohvat
  • ljuta paprika - po želji
  • peršun - mala veza
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 2 čena
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Iseckajte luk i beli luk, papriku i peršun. Dodajte dve vrste mlevenog mesa i dobro promešajte.

Začinite mleveno meso ljutom paprikom, kuminom, biberom i alevom paprikom. Dobro promešajte, pokrijte posudu i stavite u frižider na nekoliko sati.

Oblikujte velike lopte od mlevenog mesa. Pripremite metalne ražnjiće, pošto će se tako bolje ispeći mleveno meso unutra. Pažljivo nanižite na ražnjiće i rasporedite po celoj dužini da se oblikuje kebap.

Ugrejte roštilj ili gril tiganj, namažite i pecite adana kebap sa svih strana dok ne bude gotov.

Servirajte sa pečenim povrćem na grilu.

Adana kebap sa telećim i jagnjećim mlevenim mesom je veoma ukusan.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: