Način pripreme
Za testo: U mlakoj vodi rastvoriti kvasac, dodati 1 kašiku šećera, izmešati i ostaviti sa strane.U dublju posudu usuti polovinu brašna, dodati šećer, jaja, rastvoren kvasac, jogurt, ulje, posoliti i, postepeno dodajući preostalo brašno, zamesiti mekše testo.
Prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da nadođe. Nadošlo testo premesiti na pobrašnjenoj radnoj površini i oklagijom rastanjiti u veliki krug. Okruglom modlom (ili čašim) vaditi krofne.
Pleh premazati margarinom i poređati krofne. Prekriti ih čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da odstoje 30 minuta. Peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 30 minuta.
Gotove krofne izvaditi iz rerne i tako vrele ih premazati otopljenim margarinom i odmah ih uvaljati u šećer u prahu. Servirati i poslužiti.
Komentar: Ovako pripremljene krofne nisu masne, jer se ne prže, već peku, te vam toplo preporučujem da ih probate. Prijatno!