Način pripreme
Prvo napravite preliv, tako što pomešate sastojke i ugrejete na vatri, dok se ne rastopi šećer, mešajte. Ostavite da vri, dok se šećer ne redukuje i ne dobije gladak sirup. Skinite sa vatre i izvadite začine.
Prosejte brašno, so i prašak za pecivo u posudu i dodajte šećer. U posebnu posudu umutite jaja sa mlekom. Dospite smesu u brašno, promešajte testo i nakraju dodajte rastopljeni maslac i oblikujte glatko testo. Mesite ga dok ne postane glatko i elastično.
Podelite testo na 18 jendakih loptica, dobro ih oblikujte. Poređajte ih na radnu površinu, lagano pritisnite, dok ne budu debljine oko 2 cm. Napravite rupu na svakoj loptici.
Ugrejte 2 cm ulja u tiganju i isrpžite krofne sa obe strane. Temperatura ulje treba da bude 190 stepeni. Možete se uveriti da ste dostigli tu temperaturu ako parče hleba zagori u masti za 30-60 sekundi.