Način pripreme
Rernu uključujemo na 180 stepeni.
Kravlji maslac i šećer mutimo mikserom. Dodajemo med i promešamo dobro. Nakon toga stavljamo jaja jedno po jedno, nakon svakog mućenja mutimo dok ne dobijemo homogenu smesu. Dodajemo na kraju i vanilu i kratko mutimo.
U posebnoj posudi prosevamo brašno sa praškom za pecivo. Dodajemo po malo smese po maslaca i zamesimo meko testo. Ako je potrebno dodajemo još malo brašna i mesimo dok ne prestane da lepi. Ravučemo na papiru za pečenje debljine 2-3 mm. Premeštamo u pelh rerne na papir za pečenje. Sečemo na krugove prečnika 7 cm. Izbodemo viljuškom. Pečemo testo u ugrejanoj rerni 10-15 minuta. Nakon što izvadimo iz rerne ostavljamo 3-4 minuta da se ohlade. Keks rasporedimo po ocrtanim delovima. Ostavljamo da se potpuno ohladi.
Stavljamo mleko da provri. Žumanca, jaja i šećer mutimo na gust krem. Dodajemo prosejano brašno i kukuruzni skrob. Mutimo kratko mikserom. U umućene sastojke dodajemo malo po malo uz neprestano mešanje na niskoj brzini vrelo mleko. Vraćamo smesu ponovo na ringlu na tihu vatru i mešamo žicom dok ne dobijemo gust krem.
Na kraju dodajemo kockice maslaca jednu po jendu. Mešamo dok se svaka kockica ne rastopi i nakon toga dodajemo sledeću. Na kraju dodajemo vanilu.
Krem za naše tortice od keksa ostavljamo da se ohladi na sobnoj temperaturi i mešamo s vremena na vreme.
Hladne keksiće zalepite ohlađenim kremom, za jednu torticu koristimo 3 keksa. Mini tortice posipamo rendanom čokoladom.
Mini keks tortice ostavljamo da se ohlade u frižideru.