Način pripreme
Jaja i šećer se mute mikserom dok ne pobele, dodaje se ulje i aroma.
Brašno, prašak za pecivo i kakao se pomešaju i pre nego što se dodaju u tečnu smesu, prethodno se poseju.
U tepsiju rerne, obloženu papirom za pečenje se sipa smesa.
Peče se na 170°C dok ne bude gotovo u prethodno zagrejanoj rerni. Patišpanj kora je gotova za otprilike 15-20 minuta.
Sačeka se dok se ne ohladi i prstenom ili čašom se seku kružići. Ja sam uspela da isečem 22 komada, tj. dobila sam 11 ukusnih mini tortica, nakon što sam ih sastavila sa kremom.
Dok se kora za tortu hladi, priprema se krem.
Krem od maslaca:
Meki maslac se muti dok se ne dobije vazdušasti krem, nakon čega se dodaje kondenzovano mleko i aroma postepeno. Meša se dok se ne dobije gust i gladak krem.
Odvaja se krem za sastavljanje kolačića. Ostali krem se raspoređuje po posudicama i boji se različitim gel bojama.
Isečeni kružići se slepljuju sa kremom jedan za drugi, na krem se stavlja toping od jagode, premazuje se i sa strane kremom i isečci koji su ostali od kore se uvaljaju u mrve.
Mini tortice sa cvetićima od maslaca odozgo se dekorišu cvetovima po vašoj želji.