Način pripreme
Dobro operite povrće. Ogulite i naseckajte na komade približno jednake veličine.
Stavite ih u šerpu i zalijte vodom. Stavite šerpu na srednji stepen ringle da se kuva.
Proveravajte pomoću viljuške i nakon što se povrće skroz skuvalo, u šerpu dospite sveže mleko.
Supu od povrća začinite solju i melanž biberom i vratite na ringlu na još nekoliko minuta.
Dobro bi bilo da mleko bude zagrejano ili barem da bude na sobnoj temperaturi pre nego što ga dodate u zdravu supu. Izmešajte.
Pomoću pasatora pasirajte povrće dok se ne dobije glatka vazdušasta kremasta konzistencija. Zatim dodajte kravlji maslac i izmešajte krem supu.
Sačekajte da se malo ohladi nekoliko minuta i sipajte u odgovarajuće posude za serviranje.
Odozgo dodajte izmrvljeni kravlji sir i pospite krem supu od povrća za imunitet sitno naseckanim peršunom.