Proteinski čizkejk

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj74223
20/08/2019
"U potrazi za savršenom fizičkom formom ne propusite da spremate i razne đakonije, koje će vam pomoći "
Priprema20 min.
Kuvanje10 min.
Ukupno30 min.
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano212
  • Pregledi tokom meseca40
  • Pregledi tokom sedmice17
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • Za koru
  • kokosovo - 1 kašika
  • laneno sme - 1 kašika
  • kakao - 1 kašika
  • urme - 50 g
  • sirovo koštunjavo voće - oko 40 g oraha, badema i indijskog oraha
  • stevija - po ukusa
  • voda
  • Za krem
  • kotidž sir - oko 70 g
  • skir - oko 30 g (ceđeno ili kiselo mleko)
  • sitan sir - oko 45 - 50 g
  • protein - 1 doza
  • jaje - 1 komad (može i da se preskoči)
  • vanila - esencija
  • voće - po izboru
  • kokosovo brašno
* merne jedinice

Način pripreme

Za koru:

Sameljete sve osim urmi sa malo vode. Nakon toga dodajete i njih i još malo vode. Blendirate dok se ne dobije lepljiva smesa.

Dobijenu smesu rasporedite na papir za pečenje u mali kalup ili veću posudu za pečenje, pri čemu oformite manji krug.

Pečete čizkejk u prethodno zagrejanoj rerni. Kada je kora gotova, ostavljate je da se ohladi.

Za to vreme pravite krem, blendirajući sve neophodne sastojke.

Ohlađenu koru nalomite na parčiće i stavljate nekoliko na dno neke čaše.

Nakon toga stavljate nekoliko voćki po izboru i odozgo prelivate čiz kremom.

Ponavljate ovo, dok se ne potroše parčići kore i krem. Na kraju stavljate još nekoliko voćki za ukras i posipate kokosovim brašnom.

Nakon što je gotov proteinski čizkejk ostavljate ga nekoliko sati u zamrzivaču ili tokom jedne noći u frižideru.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar