Način pripreme
Pripremite mali, ali duboki kalup (18-20 cm) sa pokretnim prstenom. Obložite ga papirom za pečenje.
Stavite sastojke za koru - ovsene pahuljice, kokosovo ulje, sirove orašaste plodove. Dobro promešajte kašikom. Dobićete mrvice. Ravnomerno rasporedite po dnu kalupa, pritiskajući kašikom.
Na vrh poređajte polovine plavih šljiva bez koštica, mesnatim delom okrenutim prema gore. Pospite smeđim šećerom.
Koru stavite 15 minuta u rernu zagrejanu na 170 stepeni.
U međuvremenu, pripremite proteinski miks. U posudi umutite jaje. Dodajte sitni sir, vanilu i tečni zaslađivač. Pomešajte sastojke veoma dobro.
Izvadite kalup sa kolačem, sipajte smesu i poravnajte. Odozgo ravnomerno pospite ovsene pahuljice.
Vratite kalup u rernu. Pojačajte temperaturu na 180 stepenii pecite čizkejk još 30 minuta.
Pustite da se proteinski čizkejk sa plavim šljivama ohladi. Nakon toga, dobro je staviti ga u frižider na nekoliko sati.
Nasecite i poslužite zdrav proteinski čizkejk sa plavim šljivama.
Ako vam se dopada recept, probajte naše druge predloge za pečeni čizkejk, čizkejk sa sitnim sirom ili ukusni čizkejk u čaši.