Klasične prženice sa jajima

Toni AleksovToni AleksovDžedaj18782
20/08/2019
"Ko ne bi želeo da se svako jutro budi uz aromu tek isprženih prženica "
Priprema10 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno30 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano161
  • Pregledi tokom meseca6
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Pripremu započnite tako što u velikoj posudi umutite jaja. Postepeno im dodajte sveže mleko, brašno, prašak za pecivo, šećer i so.

Umutite, kako bi dobili glatku smesu. Potopite svaku krišku hleba u smesu na nekoliko sekundi. Važno je da hleb upije smesu sa obe strane. Nakon toga ispržite prženice u mnogo masnoće.

Pržite svaku stranu dok ne dobije zlatnu boju. Nakon toga izvadite prženice, pa ih poređajte na kuhinjski ubrus, kako bi se oslobodili viška masnoće. Gotove prženice poslužite u zavisnosti od vaših ličnih afiniteta.

Napomena: Recept je uspešniji ako se koristi hleb star 2-3 dana.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar