Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Pirinač u Rerni»Pirinač sa jajima i parmezanom

Pirinač sa jajima i parmezanom

Nikolina GeorgievaNikolina Georgieva
Šegrt
432013317
Pirinač sa jajima i parmezanom
Fotografije: Nikolina Georgieva
1 / 4
09/08/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Ukusan i drugačiji pirinač u rerni, koji obavezno morate probati"

Potrebni sastojci

  • pirinač - 1šolja
  • mleveno meso - 250 g
  • luk - 1 glavica
  • jaja - 5 komada, kuvana
  • maslac - 20 g
  • kačkavalj - 20 g
  • parmezan - 100 g
  • so
  • nana
  • aleva paprika
  • sveži peršun
* merne jedinice

Način pripreme

U tiganju na malo masnoće propržite luk. Dodajte mleveno meso i začinite solju, biberom, kuminom, alevom paprikom.

Sipajte pirinač, ostavite da se malo proprži i dodajte vodu - 4 šolje.

Pustite da se kuva dok voda ne ispari, povremeno mešajući.

Dodamo začine - vegetu, ren, so. Gotov pirinač sipajte u duboku posudu pogodnu za rernu.

Prepolovite jaja i poređajte ih na pirinač.

U tiganju istopite maslac i dodajte 2 kašike aleve paprike. Pustite da se proprži, pazite da ne izgori. Prelivamo jaja i pirinač.

Narendajte kačkavalj i pospite ga po jelu, a zatim pospite i parmezanom.

Pečemo u rerni dok ne dobije koru ili dok se ne istopi, zavisi kako više volimo. Koristio sam poklopac posude da se samo otopi odozgo i da nema tvrdu koru.

Kada je pirinač u rerni skoro gotov, pospite peršunom i vratite u rernu još malo.

Pogodan je i za serviranje sa mlečnim ili sosom od belog luka.

Pirinač sa jajima i parmezanom je gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: