Način pripreme
U tiganju na malo masnoće propržite luk. Dodajte mleveno meso i začinite solju, biberom, kuminom, alevom paprikom.
Sipajte pirinač, ostavite da se malo proprži i dodajte vodu - 4 šolje.
Pustite da se kuva dok voda ne ispari, povremeno mešajući.
Dodamo začine - vegetu, ren, so. Gotov pirinač sipajte u duboku posudu pogodnu za rernu.
Prepolovite jaja i poređajte ih na pirinač.
U tiganju istopite maslac i dodajte 2 kašike aleve paprike. Pustite da se proprži, pazite da ne izgori. Prelivamo jaja i pirinač.
Narendajte kačkavalj i pospite ga po jelu, a zatim pospite i parmezanom.
Pečemo u rerni dok ne dobije koru ili dok se ne istopi, zavisi kako više volimo. Koristio sam poklopac posude da se samo otopi odozgo i da nema tvrdu koru.
Kada je pirinač u rerni skoro gotov, pospite peršunom i vratite u rernu još malo.
Pogodan je i za serviranje sa mlečnim ili sosom od belog luka.
Pirinač sa jajima i parmezanom je gotov.