Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Musaka»Musaka sa jajima i kobasicom

Musaka sa jajima i kobasicom

Eva ZelenkaEva Zelenka
Početnik
6026347
Musaka sa jajima i kobasicom
Fotografije: Eva Zelenka
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Još jedna varijacija na temu musaka - uživaćete u njoj!"

Potrebni sastojci

  • krompir - 600 g
  • jaja - 4 komada
  • kobasice - 300 g
  • kisela pavlaka - 200 ml
  • so - 1 k.k.
  • mast - 1 k.k.
  • trapist - 200 g
* merne jedinice

Način pripreme

Krompir skuvati u ljusci. Oguliti i seći na kolutove.

3 jaja skuvati, oljuštiti i seći na kolutove.

Kobasice obariti kratko. Naseći na kolutove.

Vatrostalnu činiju namazati s masti i redjati pola količine krompira. Malo osoliti. Na krompir slagati red jaja na jaja slagati kobasice.

Pavlaku izraditi sa jednim jajetom i sa pola smese namazati kobasice. Na to ide druga polovina krompira. Malo se osoli i namaže mešavinom pavlake i jaja. Odgore narendati trapist.

Rernu zagrejati na 200 stepeni i peći musaku oko 25 minuta.

Musaku sa jajima i kobasicom servirati toplu uz neku salatu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: