Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Rebarca»Pečena svinjska rebra sa soja sosom

Pečena svinjska rebra sa soja sosom

Pečena svinjska rebra sa soja sosom
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
4 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
210 min.
Ukupno
220 min.
Porcije
4
"I jedna sočna pečena rebarca - e tako, za dušu i za prijatelje"

Potrebni sastojci

  • svinjska rebra - 1 komad, cela
  • soja sos - 7 - 8 kašika
  • barbikju sos - 5 - 6 kašika
  • pivo - 1/2 limenke
* merne jedinice

Način pripreme

Operite rebra i ostavite ih u plastičnoj kutiji sa poklopcem.

Stavite soja sos, zatvorite i ostavite u frižideru tokom jedne noći.

Izvadite i namažite sa obe strane barbikju sos. Stavite u posudu za pečenje.

Sipajte pivo i uvijte dobro svinjska rebra sa svih strana u aluminijumsku foliju.

Stavite u zagrejanu rernu na 160 stepeni. Ostavite tako 3 sata.

Sklonite foliju i zapecite dok se ne dobije zlatasta korica, pojačavajući temperaturu na 200.

Ako želite možete da namažete sa još jednom kašikom sosa, kada sklonite foliju, da pojačate aromu pečenih svinjskih rebara sa soja sosom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: