Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Rebarca»Pečena svinjska rebra sa aromom limuna i boranijom

Pečena svinjska rebra sa aromom limuna i boranijom

Pečena svinjska rebra sa aromom limuna i boranijom
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
80 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
6
"Da samo znate koliko je ukusno, već biste uključili rerni i kuvali"

Potrebni sastojci

  • svinjska rebra - 1300 g
  • limun - 1 komad
  • beli luk - 2 - 3 čena
  • soja sos - 2 kašike
  • so
  • beli biber
  • biber
  • boranija - 300 g, zamrznuta, blanširana
* merne jedinice

Način pripreme

Iscedite sok od limuna u posudu. Dodajte soja sos, gnječeni beli luk, so, biber i beli biber. Promešajte i natrljajte meso marinadom.

Ostavite da upije arome deset minuta pre toplotne obrade.

Odmrznite boraniju.

Stavite rebra u posudu za pečenje i pecite na 250-300 stepeni.

Na sredini pečenja dodajte blanširanu boraniju.

Dopecite dok meso ne dobije zlatastu boju.

Servirajte rebra sa dodatkom garnirunga od boranije.

Pečena svinjska rerbra sa aromom limuna i boranijom su mnogo ukusna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: