Moja uspešna domaća pica

23/08/2019
"Magične reči koje mogu naterati sve da sednu za sto za tren oka su - Pica je gotova "
Priprema20 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno65 min.
Porcije12
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano56
  • Pregledi tokom meseca19
  • Pregledi tokom sedmice4
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • za mešenje testa
  • kiselo mleko - 1/2 šolje
  • ulje - 1/2 šolje za kafu
  • sirće - 1/2 kašičice
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • voda - 150 ml
  • suvi kvasac - 1 supena kašika
  • šećer - 1 kašičica
  • jaja - 1 komad
  • brašno - približno 500 g
  • za ukrašavanje pice
  • kačkavalj - 2 šolje, sitnije izrendan
  • kiseli krastavčići - 4 - 5 komada
  • makedonska kobasica - 1 - 2 komada
  • pečurke - 1 šolja, iz konzerve
  • kečap - ili paradajz pire
  • čubar
  • origano
  • ljuta aleva paprika - za pikantniji ukus
* merne jedinice

Način pripreme

Zamesimo testo, u posudi razbijemo jedno jaje, promešamo i u njega dodajemo pola šolje kiselog mleka, pola šolje ulja, kašičicu praška za pecivo, supenu kašiku kvsca, pola kašičice sirćeta, kašičicu soli i kašičicu šećera. Sipamo i mlaku vodu. Mešamo dok ne dobijemo homogenu smesu, stavljamo brašno dok ne dobijemo glatko i elastično testo koje se ne lepi

Uvijamo krpom ili folijom i ostavljamo da nadođe. Pripremamo sastojke za nadev. Isečemo makedonsku kobasicu na komade, isečemo kisele krastavčiće. Pečurke sitno.

Nadošlo testo razvučemo na veliku okruglu koru i stavljamo u veliki pleh iz rerne, na namazan papir za pečenje.

Pečemo koru dok ne dobije bledoroze boju u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni. Kad bude gotovo vadimo pleh iz rerne i namažemo koru kečapom ili paradajz pireom.

Poređamo druge sastojke - makedonsku kobasicu, krastavčiće i pečurke. Posipamo sitno izrendanim kačkavaljem.

Sipamo čubar, origano i ljutu papriku po ukusu. Pečemo picu sa gornjim grejačem u rerni dok kačkavalj ne porumeni.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar