Bonapeti.rs»Recepti»Pica»Moja domaća pica Quattro Stagioni

Moja domaća pica Quattro Stagioni

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3562k218
Moja domaća pica Quattro Stagioni
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 2
13/04/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
2
"Što biste išli u piceriju, kada ukusnu picu Quattro Stagioni možete pripremiti i kući?"

Potrebni sastojci

  • za testo
  • voda - 300 ml tople
  • kvasac - 7 g suvog
  • maslinovo ulje - 3 kašike
  • šećer - 1 kašičica
  • so - 1 kašičica
  • za nadev
  • pršuta - 250
  • mortadela - 250 g sa paprikom ili maslinama
  • pečurke - 6 - 7 kom. vrganja
  • jaja - 6 kom.
  • kačkavalj - 300 - 400 g
  • paradajz pire - 100 g
  • bosiljak
* merne jedinice

Način pripreme

Umesiti testo od nabrojanih sastojaka. Ostaviti na naraste 1 sat. Podeliti testo na dva ili tri dela.

Jedan deo razviti oklagijom u okruglu koru veličine pleha. Namazati paradajz pireom, posuti bosiljkom ili drugim začinima po izboru. Narendati jedan deo kačkavalja i posuti preko paradajz pirea.

Zamisliti picu podeljenu na četiri dela. Na jedan deo ređati mortadelu, na drugi - pečurke nasečene na kriške, na treći - pršutu, a na četvrti pažljivo razbiti jaja.

Posuti obilno kačkavaljem i ostaviti picu 15 minuta.

Peći na 200 stepeni oko 20 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: