Način pripreme
1. Očistite jagnjeću džigericu od žila i krvnih sudova. Operite je dobro od krvi i kuvajte oko 40 minuta na umerenoj vatri. Izvadite je, isecite na male kocke i procedite bujon.
2. Iseckajte luk ne veoma sitno ili ga sameljite u blenderu. Zapržite u zagrejanom ulju na umerenoj vatri 2-3 minuta i tada dodajte na male kocke isečenu šargarepu i celer (struk celera). Pržite još 2-3 minuta i stavite paradajz, oljušten i narendan na fino rende i sitno isečen mladi beli luk.
3. Sipajte proceđeni bujon i vodu, ako je potrebno, stavite polovinu nane i mente, so po ukusu i ostavite da se krčka 25 minuta na slaboj vatri.
4. Dodajte isečenu džigericu (možete da stavite i kuvano jagnjeće meso, ja ponekad kombinujem), ostale začine, rezanca i još soli, ako je neophodno (ako pravite jagnjeću čorbu sa pirinčem, dodajte ga malo ranije). Kuvajte pod poklopcem još 10 minuta i sklonite sa vatre.
5. Servirajte uspešnu jagnjeću čorbu sa malo sirćeta i istucanog belog luka ili strukova mladog belog luka.
Prijatno!