Moja uspešna pita sa ratlukom

23/08/2019
"Slatke pite su nam na srcu, a ova je prosto čarobna i priprema se toliko lako "
Priprema30 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno60 min.
Porcije12
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano113
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom sedmice5
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Isečemo ratluk - jedno parče ratluka isečemo na četiri komada. Umutimo jaja sa šećerom, kiselim mlekom, brašnom i vanilom, mešamo dok ne dobijemo testo za kolač.

Jedan list kora savijamo na dva dela. U donji krja ređamo ratluk, orah, ratluk, orah do kraja, a u preostalo prazno mesto sipamo nekoliko kašika smese za kolač i uvijamo u rolat.

Ređamo u pleh, namazan maslacem - oko pleha u krug. Tako radimo i sa sledećim korama dok ih ne potrošimo.

Gotovu slatku pitu pečemo u umerenoj rerni na 160 stepeni. Nakon što se pita ohladi prelivamo i ostavljamo da upije sirup.

Po želji posipamo mlevenim orasima.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar