Manastirska čorba od sočiva

Toni AleksovToni AleksovPočetnik
26/08/2019
"U manastir da odeš, ukusnu šorbu od sočiva da probaš - to je prava želja za prijatelja "
Priprema15 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno55 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano95
  • Pregledi tokom meseca14
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • sočivo - 250 g
  • šargarepa - 1 komad
  • crni luk - 1 glavica
  • praziluk - 1/2 struka (beli deo)
  • paprika - 1 komad
  • paradajz - 1 komad
  • beli luk - 2 - 3 čena
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • so
  • ulje - 1 šoljica
  • sirće - 2 - 3 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Operite i očistite povrće. Operite sočivo i stavite ga u odgovarajuću posudu za kuvanje. Sipajte oko 1, 5 l vode i stavite ulje.

Dodajte na sitno nasečen praziluk, crni luk, šargarepu i papriku. Kada jelo proključa dodajte alevu papriku. Kada sočivo omekša stavite i paradajz, oljušten i nasečen na komadiće.

Kuvajte dok povrće ne omekša. Ako je potrebno, dodajte još vode. Začinite sa malo soli i začinima po želji.

Poslužite čorbu uz sirće i beli luk.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar