Način pripreme
Srugo ime mućenih palačinaka je Kajzeršmarn. Obično se serviraju sa slatkom od šljiva, ali možete koristiit koje god želite.
Odvojite belanca od žumanaca. Umutite belanca sa prstohvatom soli dok ne dobijete čvrst sneg. Posebno umutite žumanca sa vanilin šećerom, šećerom, brašnom i svežim mlekom. Dodajte umućena belanca i kružnim pokretima spatulom mutite dok ne dobijete homogenu smesu.
Ugrejte maslac na umerenoj temperaturi u tiganju koji se ne lepi na vatri. Sipajte mekanu smesu u tiganj. Nakon oko 4-5 minuta proverite da li se palačinka zapekla i ostala zlatna odozdo.
Kad bude gotova, okrenite je. MOžete je staviti na tanjir sa zapečenim delom dole i nakon toga ćete lakše okrenuti u tiganj da se zapeče i gornji deo.
Dok se peče i sa druga strane spatolom možete da je podelite (da je iskidate) na koamde. Komadi mogu biti različiti i nepreavilno isečeni i promešani.
Kad bude gotovo, izvadite iskidane palačinke na tanjir i pospite šećerom u prahu. Palačinku servirajte sa slatkom po želji.