Jednostavna salata od kuvane cvekle

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
8864
3
30/08/2019
"Jednostavno začinite - ostalo je lako - i salata je sjana "
Priprema5 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno65 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 137
  • Pregledi tokom meseca57
  • Pregledi tokom sedmice85
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • cvekla - 1 glavica
  • beli luk - 2 čena
  • sirće - 2 kašike
  • so - po ukusu
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Odabere se cvekla spljeskanog oblika, ona je slađa, tamnija, nežnija i ukusnija.

Cvekla se očisti, ne ljušti se, i kuva se jedan sat na tihoj vatri u ekspres loncu.

Nakon što se ohladi (može i pod tekućom hladnom vodom), oljušti se, iseče se na dve polovine, od kojih se svaka seče na kriške, koje se ređaju u tanjir kao crep.

Odozgo se posipa belim lukom isečenim na veoma sitno. Nakon toga se parčići cvekle poprskaju sirćetom, posole se blago i prelivaju se sa malo ulja.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar