Dinstana jegulja

Toni AleksovToni AleksovDžedaj18202
31/08/2019
"Jegulja je pravi delikates, preporučujemo vam da je pripremite po ovom receptu "
Priprema20 min.
Kuvanje80 min.
Ukupno100 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano3
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • jegulja - 1 komad
  • so - 1/2 kašičice
  • maslac - 60 g
  • brašno - 1 kašika
  • crni luk - 1 glavica
  • pečurke - 150 g
  • jaja - 3 komada (samo žumanca)
  • limun - 1 komad
  • peršun - 5 - 6 strukova
  • lovorov list - 2 komada
  • piment - 3 - 4 zrna
  • biber - 1/2 kašičice
* merne jedinice

Način pripreme

Ribu očistite, skinite kožu i meso nasecite na dugačke trakice. Posolite ga i ostavite da odstoji pola sata.

Nakon toga operite meso i osušite ga. Pržite ribu u zagrejanom ulju i kada je pržena pospite je brašnom.

Dodajte začine i sitno seckani luk i pečurke. Sve dinstajte na tihoj vatri oko pola sata.

U tanjir prvo stavite ribu i nakon toga je prelijte sosom u kome se dinstala, a njega možete obogatiti umućenim žumancima i sokom od limuna, pa začiniti sve sitno iseckanim peršunom.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar