Dinstana kolenica

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj69803
15/06/2019
"Dobre stvari dolaze polako, to istom jačinom važi i za svinjsku kolenicu "
Priprema15 min.
Kuvanje140 min.
Ukupno155 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano115
  • Pregledi tokom meseca24
  • Pregledi tokom sedmice4
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Začinjavamo svinjsku kolenicu solju, biberom i alevom paprikom. Prelivamo je uljem i mažemo paradajz pireom.

Začinjeno meso stavljamo u duboku posudu za pečenje, a oko nje poređamo očišćeno i na krupno isečeno povrće. Prelivamo jelo sa oko 500 ml vode ili telećeg bujona, uvijamo folijom i dinstamo oko 2 sata u rerni, unapred zagrejanoj na 220 stepeni.

Vadimo jelo iz rerne. Sklanjamo foliju i pažljivo odvajamo od kosti izdinstanu kolenicu. Dobro očišćene pečurke sečemo na kriške i dinstamo ih dok ne omekšaju u zagrejanom maslinovom ulju, pri čemu ih blago solimo.

Dodajemo im na ivice isečene kisele krastavčiće i gnječeni beli luk i dinstamo još 4-5 minuta. U posudu sa pečurkama i krastavčićima stavljamo dinstano svinjsko meso i ponovo dinstamo još oko 5 minuta. Sklanjamo poklopac, prelivamo sa 1-2 kutlače bujona i začinjavamo solju i biberom.

Vraćamo sve nazad u posudu za pečenje, posipamo narendanim kačkavaljem i zapečemo dok kačkavalj ne bude gotov.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar