Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pržena riba»Jegulja u paradajz pireu sa belim lukom

Jegulja u paradajz pireu sa belim lukom

Teodora CekovaTeodora Cekova
Početnik
16921
Jegulja u paradajz pireu sa belim lukom1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
4
"Vi imate jegulju, a mi imamo tačan recept za nju - verujemo da ćemo se pronaći"

Potrebni sastojci

  • jegulje - 1 kg
  • maslinovo ulje - 4 kašike
  • brašno - 2 kašike
  • paradajz - 4 komada
  • beli luk - 6 čenova
  • lovorov list - 1 komad
  • crno vino - 1 šolja
  • so
  • biber
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite ribu na komade i začinite je sa malo soli i bibera. Uvaljajte je u brašno i ispržite u maslinovom ulju.

U ulju u kome ste pržili ribu ispržite brašno. Dodajte sitno seckani paradajz, beli luk i lovorov list.

Prelijte vinom i dodajte malo vode. Stavite na vatru, dok smesa ne provri. Posolite po ukusu i prebacite smesu u pleh.

Preko sosa poređajte isprženu ribu i pecite oko 20-30 minuta. Poslužite ribu sa malo peršuna preko nje.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: