Način pripreme
U posudi umutimo jaja sa šećerom u prahu na mekan krem. Dodajemo sveže mleko, skrob, maslac i prašak za pecivo, mutimo. Od ove smese pečemo 2 kore za tortu po 20 minuta svaku na 180 stepeni. Ostavljamo da se ohlade.
Ratvaramo želatin /3 kesice/ prema uputstvu na pakovanju.
Ugrevamo sveže mleko na vatri i dodajemo 1 šolju šećera u prahu i vanilu. Dodajemo postepeno želatin i lepo promešamo. Ostavljamo da se stegne i u smesu sipamo ceđeno mleko i sok od limuna. Ponovo promešamo.
Umutimo pavlaku sa 1 šoljom šećera u prahu i dodajemo u smesu sa želatinom.
Jagode /4-5/ procedimo kroz cediljku i odvojeni sok sipamo u krem. Promešamo i stavljamo krem u frižider na 5 minuta da se ohladi i stegne.
Stavljamo jednu koru u kalup za tortu. Odozgo sipamo obilnu količinu krema.
Stavljamo i drugu koru i ponovo namažemo sa mnogo krema. Pokrivamo folijom i stavljamo u fruižider na 1 sat da se stegne. Nakon toga ukrašavamo celim jagodama i posipamo šećerom u prahu našu letnju tortu sa jagodama.
Pokrivamo folijom i stavljamo tortu sa jagodama u frižider preko noći.
Komentari