Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Keks torta»Keks torta sa jagodama i čokoladom

Keks torta sa jagodama i čokoladom

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Šef kuhinje
5291523k
Keks torta sa jagodama i čokoladom
Fotografije: Sevdalina Irikova
1 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
6
"Grešno ukusna keks torta, kojom želimo da grešimo svaki dan"

Potrebni sastojci

  • keks - 500 g (2 pakovanja)
  • sveže mleko - 1 litar
  • skrob - 1 kesica, sa ukusom jagode
  • šećer - 5 kašika
  • maslac - 1 kašika
  • slatko od jagoda - 4 kašike
  • musli - 4 kašike, sa jagodama
  • tamna čokolada - za posipanje
  • jagode - sveže, za dekoraciju
* merne jedinice

Način pripreme

Veoma lagana, mirisna i laka za pripremu. Iznenađenja i ukusi se ponekad kriju u prostim stvarima.

Ugrejte sveže mleko, od koga ste odvojili 100 ml za pripremu skroba.

Zasladite mleko i u njega dodajte rastvoreni skrob. Skuvajte krem, skinite sa vatre, dodajte maslac i pažljivo promešajte. Ostavite sa strane.

U kalup prvo sipajte malo krema, a posle poređajte red keksa.

Ponovo stavite krem, keks i u sredinu stavite musli i slatko od jagoda. Nastavite sa ređanjem namirinica, a na kraju završite kremom.

Kada je torta ohlađena preko nje narendajte čokoladu. Ukrasite je jagodama i muslijem i poslužite.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: