Letnja torta sa jagodama

Letnja torta sa jagodama5 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
8
"Čim temperatura poraste, zaboravljamo na čokoladne torte i pripremamo i jedemo samo ovi letnju tortu sa jagodama"

Potrebni sastojci

  • za kore
  • jaja - 5 komada
  • maslac - 1 supena kašika, rastopljen
  • sveže mleko - 1/2 šolje
  • šećer u prahu - 2 šolje
  • skrob - 3 kesica, puding od jagode
  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • za krem
  • ceđeno mleko - 400 g
  • pavlaka - 200 ml, slatka, tečna za mućenje
  • sveže mleko - 1/2 šolje
  • vanila - 1 kesica
  • sok odl imuna - 1 supena kašika
  • želatin - 3 kesica
  • jagode - 4 - 5 komada
  • za ukras
  • jagode - 200 - 300 g, sitne, cele
  • šećer u prahu - 1/2 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi umutimo jaja sa šećerom u prahu na mekan krem. Dodajemo sveže mleko, skrob, maslac i prašak za pecivo, mutimo. Od ove smese pečemo 2 kore za tortu po 20 minuta svaku na 180 stepeni. Ostavljamo da se ohlade.

Ratvaramo želatin /3 kesice/ prema uputstvu na pakovanju.

Ugrevamo sveže mleko na vatri i dodajemo 1 šolju šećera u prahu i vanilu. Dodajemo postepeno želatin i lepo promešamo. Ostavljamo da se stegne i u smesu sipamo ceđeno mleko i sok od limuna. Ponovo promešamo.

Umutimo pavlaku sa 1 šoljom šećera u prahu i dodajemo u smesu sa želatinom.

Jagode /4-5/ procedimo kroz cediljku i odvojeni sok sipamo u krem. Promešamo i stavljamo krem u frižider na 5 minuta da se ohladi i stegne.

Stavljamo jednu koru u kalup za tortu. Odozgo sipamo obilnu količinu krema.

Stavljamo i drugu koru i ponovo namažemo sa mnogo krema. Pokrivamo folijom i stavljamo u fruižider na 1 sat da se stegne. Nakon toga ukrašavamo celim jagodama i posipamo šećerom u prahu našu letnju tortu sa jagodama.

Pokrivamo folijom i stavljamo tortu sa jagodama u frižider preko noći.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Veca
Veca
Divna voćna poslastica
01.09.2019 10:53