Želirana torta sa čokoladom

05/09/2019
"Kada se u jednoj torti nalazi sve što volite i to mnogo - to je savršena torta "
Priprema90 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno150 min.
Porcije12
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano39
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Umutimo jaja sa šećerom dok ne dobijemo kremastu smesu. Dodajemo vanilu i prosejano brašno sa praškom za pecivo. Promešamo dobro i stavljamo ulje. Dobijenu smesu stavljamo u namazan pravougaoni pleh i pečemo u umerenoj rerni na 150-180 stepeni dok ne bude gotovo (proveravamo čačkalicom za zube).

Ostavljamo da se ohladi i koncem isečemo horizontalno dve kore.

Na pari rastopimo kravlji maslac i pavlaku i u njih dodajemo mlečnu čokoladu.

Mešamo dok ne dobijemo homogenu smesu. Skidamo sa vatre i ostavljamo da se ohladi.

Na tacnu za tortu stavljamo prvu koru i nanesmo 2/3 napravljenog krema. Nakon toga pokrivamo drugom korom i preostalim delom krema i posipamo odozgo i sa svih strana posipamo mlevenim orasima.

Operemo voće i poređamo na orahe. Rastvaramo želatin u hladnoj vodi i kad nabubri rastvaramo na pari i prelivamo ravnomerno voće.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar