Način pripreme
Stavite želatin u čašu i zagrejte 100 ml vode kako bi nabubreo.
U blenderu sameljite keks, istopljeni maslac i veoma dobro ih pomešajte.
U silikonski kalup za kolač prečnika 20 cm rasporedite smesu za kolač po dnu i veoma dobro pritisnite prstima, stavite kalup u frižider kako bi se stegla tako oblikovana kora.
U metalnu posudu sipajte mleko, dodajte crnu čokoladnu izlomljenu na komade i šećer. Stavite na ringlu i mešajte dok se šećer i čokolada ne ostope, ali da ne provri.
Skinite posudu sa ringle i dodajte nabubreli želatin, dobro izmešajte. U smesu dodajte kiselu pavlaku i mešajte dok se ne dobije homogena smesa.
Izvadite kalup iz frižidera. Ogulite i rasecite banane na dva dela, poređajte ih po kori.
Pažljivo zalijte čokoladnom smesom i izravnajte, stavite kalup u frižider na ne manje od 3 sata. Odlična čokoladna torta!
Želirana čokoladna torta sa bananama je gotova.